Хотел за гуми

Хотел за гуми с „ЖИЖО 82

Като автомобилни собственици, знаете, че за да осигурите безопасността си, трябва да използвате подходящи за сезона гуми. Това налага смяната им при всяка смяна на сезона и правилното съхранение на комплекта, който в момента не използвате.

Ако сте като повечето хора и нямате място за съхранение на гумите при подходящи условия, „ЖИЖО 82“ предлага решение – хотел за гуми.

Какво е хотел за гуми?

Мястото на съхранение на гумите е от голямо значение за удължаване на техния живот. Ако не се съхраняват при оптимални температури, влажност и далеч от химикали и UV лъчение, гумите губят своите свойства, което намалява тяхната ефективност и живот.

Условията за правилно съхранение са трудни за постигане у дома. Затова „ЖИЖО 82“ предлага услугата „хотел за гуми“, която е популярна в Европа вече над 15-20 години.

Условията, в които вашите гуми ще „почиват“ в хотел „ЖИЖО 82

След като заявите услугата, специалистите на „ЖИЖО 82“ правят предварителен оглед на гумите, описват ги по размер, модел, марка и степен на износеност. Данните на собственика също се записват.

Съставя се договор за периода на съхранение, гумите се етикетират и са готови за съхранение в „хотела“.

В хотел „ЖИЖО 82гумите Ви ще бъдат съхранявани в отделни клетки на специални стелажи в помещения, оборудвани с отопление, вентилация, пожарогасителна и алармена система.

Оптимална температура за каучука

Температурните колебания от 0 до +25 градуса по Целзий са допустими при съхранение, но неспазването на тези условия може да промени свойствата на каучука и функционалните характеристики на гумите.

Подходяща влажност

Съхранението във влажни помещения или при наличие на конденз има вредно влияние върху каучука. В хотел „ЖИЖО 82“ поддържат влажност от 50 до 80%, за да се запазят качествата на гумите.

Защита от слънчева светлина и добра вентилация

Гумите трябва да се съхраняват на сухо, добре вентилирано място, защитено от пряка слънчева светлина, за да се избегне разрушителния ефект върху каучука. В хотел „ЖИЖО 82“ те ще бъдат съхранявани точно така.

Освен това, в складовете на „ЖИЖО 82“ се избягва използването на оборудване, което излъчва озон, като флуоресцентни лампи, и не се съхраняват близо до гумите бои, химикали или остри предмети.

Гумите се съхраняват в изправено положение на стелажи, което предпазва от деформация.

Как да резервирате място за гумите си в хотел „ЖИЖО 82“?

При сезонната смяна на гуми в сервизните центрове на „ЖИЖО 82“ можете да заявите желание за използване на хотела за гуми. Те ще се грижат за тях с внимание, осигурявайки правилно съхранение и комфорт до следващата сезонна смяна.

Хотел за гуми на „ЖИЖО 82“ ще намерите във всички техни центрове в страната.

Вашите гуми са
нашата мисия!