0 продукта - 0,00 лв.
Нямате продукти в количката.

Как да съхраняваме автомобилните си гуми?

Ако преминавате от зимни гуми към летни гуми или обратното, правилното съхранение гарантира поддържането на външния вид и производителността на гумите.

Гумите винаги трябва да се съхраняват в хладна, суха, чиста и закрита среда. Aко гумите седят на открито, неизползвани за дълги периоди от време (месец или повече), повърхностите им ще станат сухи и могат да се появят повърхностни пукнатини.

Преди да съхранявате гумите:

Преди да свалите гумите, обърнете внимание на положението им на вашия автомобил. Това ще ви позволи правилно да завъртите гумите си следващия път, когато ги монтирате, за да гарантирате, че те се износват равномерно.

Проверете всяка от тях за повреда или неравномерно износване.

Почистете колелата и гумите с вода и ги изсушете добре, за да ограничите корозията.

Отстранете всички камъни или отломки, които са били "хванати" в каналите на гумите.

Съхранение на гумите ви:

Съхранявайте гумите си на закрито на чисто, хладно и тъмно място, далеч от пряка слънчева светлина, източници на топлина и озон, като горещи тръби или електрически генератори.

Ако съхранявате на открито (препоръчва се само за кратко време), повдигнете гумите от земята и използвайте водоустойчиво покритие с дупки, за да предотвратите натрупването на влага.

Уверете се, че повърхностите, на които се съхраняват гумите, са чисти и без мазнини, бензин, разтворители, масла или други вещества, които биха могли да влошат гумата.

Ако гумите са на превозно средство, паркирано за дълъг период от време, теглото на превозното средство трябва да бъде свалено от гумите, като го повдигнете или ги свалите от него. Ако не направите това, може да нанесете необратими щети на автомобилните гуми.