0 продукта - 0,00 лв.
Нямате продукти в количката.

Кога е време да сменим маслото?

Повечето от нас са чували същите съвети от баща си, докато растат. Учили са ви да шофирате и как да се грижите за кола. Казали са ви да сменяте маслото си на всеки 5000 km. Този съвет се повтаря и днес, но може да не е напълно точен.

С течение на годините производителите на автомобили и масла подобряват технологията и производствените процеси. Това означава, че колата и маслото ви могат да работят по-дълго, преди да се нуждаете от смяна. Но това може само да обърка отговора още повече. Това ръководство ще ви помогне да разберете колко често трябва да сменяте маслото си.

Кога трябва да сменим маслото на автомобила си?

Отговорът на този въпрос ще зависи от марката, модела и възрастта на вашето превозно средство. По-старите превозни средства все още ще се възползват от правилото за смяна на маслото на всеки 5000км. Много по-нови превозни средства се нуждаят от смяна на маслото на всеки 8 000 до 10 000 км. Някои луксозни превозни средства могат да изминат 20 000 км, преди да се нуждаят от смяна на маслото.

Друг начин да определите дали е време да смените маслото си. Маслото се разгражда с времето. Така че дори и да не карате много километри, може да е време да смените маслото си. Традиционният съвет беше на всеки три месеца. Ако карате по-ново превозно средство е добре маслото да се сменя на всеки шест месеца. За превозни средства, които рядко се шофират или държат в гаража през повечето време, тогава трябва да сменяте маслото поне веднъж годишно.

Смяна на масло в сервиз във Варна

Имате нужда от обслужване на Вашия автомобил? Запоядайте при нас смяна на масла и филтри във Варна на топ цени от Aвтоцентър Жижо - Гуми и Сервиз! Бързо, сигурно и изгодно. Изввършваме професионална смяна на маслото и филтъра на всеки тип превозно средство и двигател.

Kонтакти