0 продукта - 0,00 лв.
Нямате продукти в количката.

Какво трябва да знаем за автомобилните гуми?

Важно е да се грижите за автомобила си - и е особено важно да се грижите за гумите си. Една проста инвестиция в поддръжката на гумите може да доведе до значителни ползи - сред тях:

Ако се грижите за гумите си, няма да се налага да ги сменяте толкова често, което може да доведе до големи икономии на разходи през живота на вашия автомобил.

Правилната поддръжка на гумите също може да подобри енергийната ефективност и икономията на гориво; това също може да доведе до значителни икономии. Най-важното е, че грижата за вашите гуми гарантира максимално управление и сцепление - което означава, че може да повиши безопасността на вас и вашите пътници.Въпросът е какво може да направи собственикът на автомобила, за да инвестира в поддръжката на гумите? Повечето съвети за поддръжка на гуми се свеждат до здравия разум и добрите навици. Обмислете някои от предложените стъпки за поддръжка на гуми, които сме изброили по-долу.

Как да се грижим за гумите си?

Проверявайте редовно гумите на автомобила си: Вашите гуми могат да имат повреди или значително износване, без дори да осъзнавате. Понякога е необходима внимателна визуална проверка, за да се установи, че има проблем. Придобийте навика да преглеждате редовно гумите си и също така да ги преглеждате от професионалист поне веднъж годишно.

Осигурете правилно налягане в гумите: Добре е да проверявате налягането на въздуха толкова често. Шофирането без подходящо налягане може да влоши производителността, особено при мокро или студено време. Обърнете внимание, че студеното време е и това, което кара налягането в гумите да се колебае по-бързо. Всеки месец проверявайте налягането в гумите и поставяйте малко повече въздух, ако е необходимо.

Имайте предвид индекса на натоварване: Вашите гуми са предназначени само да издържат на определено тегло. Можете да се освежите за това, като се консултирате с ръководството на собственика или като се обадите на местния автомеханик. Претоварването на гумите ви може да доведе до прегряване и в крайна сметка до унищожаване на гумите ви.

Не карайте твърде бързо! Високите скорости наистина могат да увредят сериозно гумите ви. Простото малко намаляване на скоростта може значително да удължи живота на гумата.

Да направим приоритет поддръжката на гумите

Отново това до голяма степен се свежда до бдителност. Започнете, като просто следите гумите си и редовно следите тяхното налягане. Освен това, уверете се, че добавяте поддръжка на гуми към списъка си с рутинни услуги за обслужване на автомобила. Редовните инспекции и ротации в крайна сметка могат да Ви спестят пари и да запазят Вашия автомобил и пътниците в безопасност.