0 продукта - 0,00 лв.
Нямате продукти в количката.

Всесезонни / летни / зимни гуми: каква е разликата?

За да сте сигурни, че винаги сте в безопасност, гумите ви трябва да бъдат адаптирани към текущите метеорологични условия.

Всесезонни гуми / All-Season Tires:

Най-популярната гума на пътя, създадена да се справя с „ежедневните“ условия на шофиране. Неговият протектор осигурява балансирани нива на работа на сухо и мокро, както и приемливо сцепление на сняг в райони с леко зимно време. Всесезонните гуми са практично решение, създадено за целогодишна употреба с обикновено дълъг живот на протектора.

Летни гуми / Summer Tires

Тези гуми са предназначени предимно за високопроизводителни автомобили и осигуряват оптимизирани нива на работа на сухо и мокро място в умерена среда. Летните гуми са проектирани за целогодишно използване, но не трябва да се използват през зимния сезон, където температурите са по-ниски и подхождат последователно към замръзване, тъй като работата им ще бъде по-малко от оптималната.

Зимни гуми / Winter Tires:

Тези гуми са специално проектирани да предлагат оптимални нива на сцепление върху лед, сняг и киша в допълнение към мокри и сухи пътни настилки при тежки студени климатични условия. Определят се тежки условия на студено време, когато температурата на околната среда е постоянно под замръзване и / или има значителни зимни валежи. Зимните гуми не са предназначени за целогодишно използване. Всички зимни гуми имат маркировка Mountain Snow Flake, което показва годността за зимно приложение.

All-Terrain гуми

Това са офроуд гуми, създадени да ви осигурят отлично сцепление в кал, мръсотия и скали. Те могат да бъдат задвижвани по пътя, но предлагат по-силен шум при шофиране от повечето други гуми, заедно с по-малко облекло поради уникалния дизайн на протектора.